Airco reparatie, airco bijvullen, airco spoelen

Bent u op zoek naar een auto airco specialist in Apeldoorn die uw auto airco kan repareren, uw airco bijvullen of uw airco jaarlijks preventief kan controleren en onderhouden? Dan bent u bij Airco Star, het bedrijf van Ben Jansen aan het juiste adres.

Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van airco-installaties in personenauto’s, bedrijfsauto’s en vrachtwagens. Wij bieden service aan alle automerken.

Veel garagebedrijven zijn niet ingesteld op onderhoud en reparatie van een auto airconditioning. Ook tijdens een grote onderhoudsbeurt wordt in de meest gevallen uw airco niet gecontroleerd. Voorkom problemen en schakel tijdig onze hulp in.

Welk koudemiddel?

Het koudemiddel waarmee we uw airco bijvullen, is afhankelijk van de leeftijd van uw auto. Auto’s van 2016 of eerder worden bijgevuld met het koudemiddel R134a; auto’s vanaf 2017 vullen wij af met het koudemiddel R1234yf.

Sinds 2018 is het in de EU wettelijk niet meer toegestaan om auto’s te produceren met een airco-installatie die moet worden bijgevuld met R134a. Wel mogen oudere auto’s nog worden gevuld met dit koudemiddel. 

Het nieuwe koudemiddel R1234yf is (veel) minder belastend voor het milieu dan het oude koudemiddel, maar ook een stuk duurder. Dat verklaart het relatief grote prijsverschil tussen airco-onderhoud aan oudere en nieuwere auto’s.